0 Producten in winkelwagentje
€ 0,00
Inhoud bijwerken Afrekenen en bestellen

Events 2019 Aangeboden door Lindenberg Productions BV

Presentatieavond HC in 52 liederen - Grote Kerk Nijkerk (Gld)

 

Zaterdag 30 maart 2019 - koffie en thee vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.

 

Deze avond staat in het teken van de Heidelbergse Catechismus vanwege het verschijnen van de 3-cdbox "Ik heb slechts één houvast in leven en in dood" - De Heidelbergse Catechismus in 52 liederen berijmd op bekende melodieën door dr. H. van 't Veld. 

De avond biedt een afwisselend programma, bestaande uit orgelspel op het fraaie Van Deventer-orgel door de organisten die aan de cd-box hebben meegewerkt met aansluitend samenzang van liederen uit de bundel van dr. H. van 't Veld, een lezing van dr. W. Verboom uit Hierden over "Taal en inhoud van de Heidelbergse Catechismus" en de presentatie van de box aan dr. H. van 't Veld. Na afloop is er de mogelijkheid tot aanschaf van de cd-box en/of napraten onder het genot van een kopje koffie of thee in het gebouw naast de kerk. Toegang: gratis. 
 

Orgeltocht "Bekend maakt bemind" - dorpskerken Zuid-Holland
Zaterdag 13 april 2019

Op zaterdag 13 april 2019 biedt Lindenberg Productions BV u een orgeltocht aan langs een aantal dorpskerken in Zuid-Holland. De bedoeling is om de orgels en kerken meer bekendheid te geven, want er zijn ook in het segment kleinere instrumenten mooie orgels te vinden! De organist is deze dag Ronald de Jong, cantor/organist van de Oude Kerk te Zoetermeer, gastheer/organisator is Piet Lindenberg. We starten om 10.30 uur in de Dorpskerk te Pijnacker (vanaf 10.00 uur staan koffie en thee klaar).Het orgel is vorig najaar weer in gerbuik genomen na een restauratie/reconstructie van het oorspronkelijke Knipscheer (1830) / Kam en Van der Meulen-orgel (1851) door de Sloveense orgelbouwer Skrabl (nu 2-klaviers, het derde klavier is gereserveerd). Na deze start verhuizen we naar de R.K. Johannes de Dooperkerk in Pijnacker, waar we kennis maken met een 2-klaviers orgel van Adema & Zoon uit 1899, dat na enige tijd onbespeelbaar te zijn geweest afgelopen maand weer uit restauratie is gekomen door Adema's Kerkorgelbouw. De tocht wordt vervolgd in Bleiswijk, waar de Dorpskerk een prachtig voorbeeld van een oude dorpskerk is, met als blikvanger twee grote tekstborden die het koor grotendeels afsluiten. Het 2-klaviers orgel is gebouwd door L. van der Brink in 1842 en is in 2014 gerestaureerd door Elbertse Orgelmakers. Van het L.S. Ypma-orgel (1871) in de R.K. kerk van Bleiswijk is nog niet duidelijk of dit in de tocht opgenomen kan worden. Na Bleiswijk verkassen we naar Zoetermeer waar in de Vredekerk van de Gereformeerde Gemeente een fraai 2-klaviers mechanisch orgel uit 1981 van de fa. De Jongh staat. De tocht wordt vervolgd in de Morgensterkerk, waar F.R. Feenstra in 2005 na een restauratie het Maley, Young and Oldknow-orgel uit 1880, afkomstig uit Londen, in een nieuwe kas plaatste; dus ook buitenlandse invloeden in deze orgeltocht! Als laatste komt de Oude Kerk te Zoetermeer aan bod, waar het orgel van N.A. Lohman & Zonen uit 1839 nagenoeg integraal origineel bewaard is gebleven en na een restauratie door De Koff/Flentrop in 1970/71 weer optimaal functioneert. Op dit 'thuisorgel' van Ronald de Jong zal hij zijn slotconcert van de dag spelen, waarbij ongetwijfeld ook wat eigen werk te horen zal zijn. De dag eindigt rond 17.00 uur, voor koffie en thee tijdens de lunch en in de middag wordt gezorgd.

Elke deelnemer krijgt bij de entree een boekje met disposities en interessante details mee, inclusief alle aanwijzingen voor het rijden naar en parkeren bij de kerken. De route kan geheel met eigen vervoer gereden worden, maar voor mensen die geen vervoer hebben of moeilijk ter been zijn bestaat de mogelijkheid om per bus vervoerd te worden. De kosten daarvan zijn moeilijk te berekenen en worden vooral bepaald door het aantal mensen dat hiervan gebruik wil maken. Meldt u uw interesse voor busvervoer per e-mail en u krijgt z.s.m. bericht over de mogelijkheden. De kosten voor het volgen van de orgeltocht zijn € 20 per persoon incl. koffie en thee. Opgeven vooraf voor deze tocht is noodzakelijk! Gebruik daarvoor het contactformulier. Helaas hebben we door omstandigheden moeten besluiten om deze tocht uit te stellen. In het tweede halfjaar wordt een nieuwe datum vastgesteld. U kunt uw interesse doorgeven via het contactformulier dan wordt u op de hoogte gehouden.

 

 

 

 

             

 .   

191