0 Producten in winkelwagentje
€ 0,00
Inhoud bijwerken Afrekenen en bestellen

Orgel- en koormuziek

MACD12-14
3 CD box € 24,90
Ik heb slechts één houvast in leven en in dood - De Heidelbergse Catechismus in 52 liederen

Berijmd op bekende melodieën door dr. H. van ’t Veld. Samenzang vanuit kerken in Alblasserdam, Lexmond, Sommelsdijk en de Vanenburg in Putten. Aan de orgels: Adriaan Arkeraats, Paul Kieviet, Arjan Versluis en Jaap Vogel; aan de piano: Chiel Jan van Hofwegen; algehele leiding: Reinier Korver 

Beschrijving en achtergrond

Deze 3-CD box biedt u een integrale editie van deze berijming van de Heidelbergse Catechismus. In 2006 publiceerde dr. H. van 't Veld zijn gezongen Heidelbergse Catechismus onder de titel "Ik wil zingen van mijn Heiland". Hij volgt de indeling van de Catechismus nauwkeurig, terwijl hij de tekst naar deze eeuw toe vertaald zonder modieus te worden. Sinds deze berijming is opgenomen in de bundel "Weerklank" worden deze liederen ook meer en meer in kerkdiensten gebruikt bij leerdiensten.

 

De liederen zijn goed mee te zingen, het zijn bekende melodieën van psalmen en gezangen. De gezongen teksten zijn volledig afgedrukt in het begeleidende booklet. Deze 3-CD box geeft een totaaltijd van ruim 3 uur en 50 minuten! 

188